Klik op de foto voor een vergroting

Vandaag zijn op Mallorca de nieuwe 2012 Giant racefietsen gepresenteerd. De namen zijn weliswaar hetzelfde, de fietsen zijn voor komend jaar ‘op de schop’ genomen.

TCR Advanced SL, TCR Advanced, TCR Advanced W en TCR Composite: de namen bestonden al. Echter, de fietsen zijn flink aangepakt voor komend seizoen. De top-of-the-line, de TCR Advanced SL is ontwikkeld in samenwerking met het Rabobank Cycling Team. De TCR Advanced SL is 144 gram lichter dan het 2011 model. En met de nieuwe OverDrive 2 balhoofdstel is de torsie stijfheid met 30 procent toegenomen claimt Giant.  De ‘tapered steerer tube’ heeft een oversized 1 1/4-inch boven- en een 1 1/2-inch onderlager. Giant gebruikt dan ook een speciale oversized stuurpen.  De ISP is opnieuw ontwikkeld. Ook nieuwe is de RideSense, een in de achtervork ingebouwde sensor voor een computer. Verder gebruikt Giant de  Continuous Fiber Technologie en de Carbon Nanotube Technologie: lichter en stijver en ook nog eens extra betrouwbaar. Team riders hebben pre-productie modellen getest en zullen de Advanced SL gebruiken in de komende Tour de France. Waaronder Robert Geesink. In het volgend nummer van FIETS staat overigens een zeer uitgebreid artikel over het nieuwe wapen van Robert.

Hier alvast een afbeelding van de 2012 Advanced en de Advanced SL. Goed te zien is de OverDrive 2: een nieuwe voorvork met zowel onder als boven een extra groot lager. En ja, de kabels lopen nu door het frame.
Meer over de 2012 Giant modellen in FIETS 8 en een eerste test!