Speciaal voor ongeveer alle Italo aanhangers zijn er de producten van Salice. Eerst maar even wat ‘background’ informatie over Salice. Het is zoals gezegd een sportief Italiaans merk,  gespecialiseerd in het maken van sportbrillen en helmen voor wintersporters en wielrenners. De merknaam Salice is gelijk aan de familienaam van de oprichters, momenteel wordt het bedrijf gerund door de derde generatie met aan het hoofd Anna Salice. Salice is ‘synoniem voor snelheid, sport, energie, adrenaline en passie. Design is belangrijk maar ook veiligheid, comfort en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Onze producten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met topatleten om u de beste bescherming voor uw ogen te bieden’. Alle Salice producten zijn volledig geproduceerd in Italie en daar zijn ze trots op: zie de karakteristieke ‘tricolore’.

We konden de helm (€ 104,95) en de 006 bril (€ 84,95) proberen. Beiden in 2 kleuren leverbaar zwart en / of wit. Maatvoering helm: een maat ( 54 tot 60 ).

De helm is opgebouwd zoals een moderne helm dient te zijn: aparte schaal, veel ventilatiegaten –we telden er 28- en een goed stelbare kinband. En omdat er een maat is is een goede fijnafstelling een must: een draaiknop achterop. Meer dan twintig ‘kliks’ telt de draaiknop. Door de draaiknop aan te draaien sluit de helm zich vanaf de zijkant op je hoofd. De helm is voorzien van demontabele ‘pads’, gemixt met een soort vliegennetje. 288 gram weegt de helm. De bril: twee glazen worden meegeleverd. Het neusstukje is van soepel materiaal, het montuur is van vrij hard kunststof. De binnenkant van de pootjes zijn voorzien van zacht ‘rubber’.

Goed? Si. De helm sluit goed op je hoofd, de binnenzijde is lekker zacht. Het hele kunststof draaimechanisme is in orde, maar behoorlijk robuust. Duurdere helmen hebben net wat meer techniek, waardoor dat deel van de helm net wat subtieler is. Het werkt allemaal wel goed. Dat gaat ook op voor de bril: sluit goed aan en irriteert niet, al geldt ook hier, duurdere brillen voelen net wat ‘zachter’ aan.

Wat maakt deze Salice nu anders? Onmiskenbaar het design. Heel erg Italiaans! Is dat alles? Nee. Want technisch is het allemaal ruim in orde. Maar ben je geen 100% Italo fan, dan kun je natuurlijk een andere helm of bril proberen. Mooi: in het volgende nummer van FIETS staan testen van zowel helmen als brillen.  www.bicimondo.com