Wat is nou eigenlijk goed?
[quote="Trudie"][quote="Bongo"]Op aanvraag van velen; Je kunt hem trouwens lang bewaren. Hoe langer je hem bewaart hoe minder droog en lekkerder (persoonlijk) hij wordt.
Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?
600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
150 g gehakte amandelen
1 tl kaneel
200 g bruine suiker
2 eieren
1 snufje zout
250 g bakmeel
1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen.
[/quote]
Bij 4 heb je het over de gekookte vruchtenmassa. Ik begrijp dat je de gedroogde vruchten ook in het water moet laten koken, naast de kaneel, amandelen en suiker? Dat staat er nl niet (bij 1)
[/quote]
Terechte opmerking van Trudie; ook de vruchtenmassa van punt 1 even meekoken..bij de rest van punt 1.
Wij kopen meestal zo'n tuti fruti mix als vruchtenmassa. En waar je niet van houdt (bv amandelen) haal je er gewoon tussenuit.
@pinaG..goed om te horen dat het is gelukt. geniet ervan.
Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?
600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
150 g gehakte amandelen
1 tl kaneel
200 g bruine suiker
2 eieren
1 snufje zout
250 g bakmeel
1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen.
[/quote]
Bij 4 heb je het over de gekookte vruchtenmassa. Ik begrijp dat je de gedroogde vruchten ook in het water moet laten koken, naast de kaneel, amandelen en suiker? Dat staat er nl niet (bij 1)
[/quote]
Terechte opmerking van Trudie; ook de vruchtenmassa van punt 1 even meekoken..bij de rest van punt 1.
Wij kopen meestal zo'n tuti fruti mix als vruchtenmassa. En waar je niet van houdt (bv amandelen) haal je er gewoon tussenuit.
@pinaG..goed om te horen dat het is gelukt. geniet ervan.
goede wielrenners hebben altijd tegenwind
- jan-willem84
- Forum-lid
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 30 aug 2011 10:43
Ik neem op de meeste ritten (vaak 40 à 50 km) 1 bidon water, 1 bidon water met isotonic Sportdrink lemon van de Aldi en een mueslireep van Euroshopper mee. Meestal halverwege het reepje en afwisselend uit de bidonnen drinken. Werkt voor mij perfect.
Ik heb een beetje een probleem; normaalgesproken eet ik altijd bananen en drink ik water; dat werkt voor mij echt prima.
Alleen beginnen de bananen me zo zachtjes aan de neus uit te komen. Bovendien liggen er regelmatig bananen te rotten omdat het ineens slecht weer werd.
Zodoende ben ik met een zoektocht naar fatsoenlijk fiets-eten begonnen, maar bij bijna alles heb ik het probleem dat ik het gewoon niet door mijn keel krijg omdat mijn mond te droog is.
Water er achteraan gooien werkt wel; maar dan ben ik met twee losse handen aan het klungelen en dat is in een groepje niet zo relaxed.
Of het wordt prut in mijn achterzak, waardoor je tot je ellebogen onder het eten zit tegen de tijd dat het op is.
iemand tips?
Alleen beginnen de bananen me zo zachtjes aan de neus uit te komen. Bovendien liggen er regelmatig bananen te rotten omdat het ineens slecht weer werd.
Zodoende ben ik met een zoektocht naar fatsoenlijk fiets-eten begonnen, maar bij bijna alles heb ik het probleem dat ik het gewoon niet door mijn keel krijg omdat mijn mond te droog is.
Water er achteraan gooien werkt wel; maar dan ben ik met twee losse handen aan het klungelen en dat is in een groepje niet zo relaxed.
Of het wordt prut in mijn achterzak, waardoor je tot je ellebogen onder het eten zit tegen de tijd dat het op is.
iemand tips?
@ vermeulen, als je moeite hebt met te droge repen etc zijn misschien de Fruit Jellies van Decathlon wat voor je zie http://www.decathlon.nl/NL/5-repen-fram ... 175344756/" onclick="window.open(this.href);return false;
Leverbaar in diverse smaken, het zijn kleine reepjes per stuk verpakt en redelijk makkelijk te open en te verorberen...
Ze zijn wel wat zoet dus daar moet je van houden
Bij de decathlon hebben ze trouwens nog meer goed te eten repen voor niet al teveel geld!
Enige nadeel is wel dat ze alleen in Amsterdam of Kerkrade zitten.
Leverbaar in diverse smaken, het zijn kleine reepjes per stuk verpakt en redelijk makkelijk te open en te verorberen...
Ze zijn wel wat zoet dus daar moet je van houden
Bij de decathlon hebben ze trouwens nog meer goed te eten repen voor niet al teveel geld!
Enige nadeel is wel dat ze alleen in Amsterdam of Kerkrade zitten.
-Cervelo R2 2015
-Cervelo RS 2010
-Cervelo RS 2010
Heb je dit al eens geprobeerd: http://www.fiets.nl/forum/viewtopic.php?f=25&t=44617" onclick="window.open(this.href);return false;vermeulen schreef:Ik heb een beetje een probleem; normaalgesproken eet ik altijd bananen en drink ik water; dat werkt voor mij echt prima.
Alleen beginnen de bananen me zo zachtjes aan de neus uit te komen. Bovendien liggen er regelmatig bananen te rotten omdat het ineens slecht weer werd.
Zodoende ben ik met een zoektocht naar fatsoenlijk fiets-eten begonnen, maar bij bijna alles heb ik het probleem dat ik het gewoon niet door mijn keel krijg omdat mijn mond te droog is.
Water er achteraan gooien werkt wel; maar dan ben ik met twee losse handen aan het klungelen en dat is in een groepje niet zo relaxed.
Of het wordt prut in mijn achterzak, waardoor je tot je ellebogen onder het eten zit tegen de tijd dat het op is.
iemand tips?
Ik ben er zelf over te spreken: voedzaam en smaakzaam