SRAM roept alsnog alle RED22 en S -700 hydraulische remmen terug. Volgens het Amerikaanse bedrijf kunnen bij dit remsysteem zowel de schijf- als de velgremmen volledig dienst weigeren.  SRAM stelt dat het te gevaarlijk is om de remmen nog langer te gebruiken. Eerder is het bedrijf al een terugoproepactie gestart voor een kleinere reeks van het hydraulische Red22 en S-700 remsysteem.

Volgens SRAM zijn de problemen aan het licht gekomen tijdens een cyclocrosswedstrijd in de VS. Daar werden bij een temperatuur onder het vriespunt meerdere problemen gerapporteerd. In alle gevallen zou de hoofdcylinder alle druk hebben verloren, waardoor de remmen niet langer werkten.

red_22_hydro_sl_1000x1000Er zouden nog geen ongelukken zijn gerapporteerd. Volgens SRAM zijn er tot nu toe wereldwijd 19.000 van deze remsystemen verkocht of naar dealers gestuurd. Wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. Maar SRAM vraagt iedereen met een RED22 of S -700 hydraulisch remsysteem om zijn fiets aan de kant te houden.