De nieuwe Women’s Core Cargo Shorts van Rapha vallen direct op. Niet alleen vanwege de ontbrekende bretels, maar ook vanwege de toevoeging van twee andere dingen: zakken. Misschien denk je meteen, waarom? Of ben je nu al razend enthousiast? Eén ding kunnen we je alvast vertellen, de broek is extreem comfortabel, stijlvol en nog handig ook! 

De Women’s Core Cargo Shorts zijn volledig zwart, maar alsnog uniek door de twee zakken met mesh-stof. Onder de semi-transparente stof staat op beide benen subtiel het reflecterende Rapha logo. Een short met minimale branding en maximaal comfort. Want jeetje, wat zit deze broek lekker. Normaal vind ik de prijzen van Rapha behoorlijk aan de hoge kant, maar deze broek is elke euro waard.

Pasvorm
Wanneer je de broek voor de eerst keer aantrekt voel je het meteen, dit zit écht lekker. De Core Cargo Short valt om het lichaam als een tweede huid en zit mooi hoog in de middel. Dat zit niet alleen heel fijn, maar voorkomt ook dat er ooit een blote buik zichtbaar is én dat de broek afzakt. De siliconen gripper in de heup/taille band doet z’n werk, alles blijft perfect op z’n plek zitten, óók bij lange ritten. Zelfs als je voorstander bent van bretels kan ik je garanderen: bij deze short mis je ze geen seconde. Sterker nog, je vraagt je af waarom er überhaupt shorts mét bretels bestaan. De broekspijpen zijn trouwens net iets langer dan de gemiddelde fietsbroek, persoonlijk ben ik daar blij mee, maar dat is een kwestie van smaak.

De zeem lijkt misschien wat dik/stevig, maar zodra je op de fiets stapt merk je hoe fijn deze is. Zelfs bij een geleende fiets met een (zacht uitgedrukt) erg onprettig zadel, kwam ik er dankzij deze broek goed vanaf. Het comfort is gewoon ontzettend goed en dan zijn we nog niet eens aangekomen bij de zakken. Eerlijk, mijn eerste reactie was, heb ik die wel nodig? En ik kan me voorstellen dat een aantal van jullie ze ook echt niet missen, maar: wanneer je ze hebt, blijkt het verdomde handig te zijn.

Zakken
Niet alleen om je sportvoeding letterlijk binnen handbereik te hebben, het grijpen naar je been is immers makkelijker dan naar je rug. Maar ook om bijvoorbeeld je mobiel in op te bergen. Je hoeft niet bang te zijn dat deze eruit valt, want de slijtvaste mesh-stof is ontzettend sterk en houdt alles op z’n plek. Daarnaast hebben deze zakken nog een doel: de broek geschikt maken voor ‘casual rides’. Rapha geeft aan dat je dankzij deze broek nooit meer verplicht bent om persé een traditionele fietsjerseys (met zakken) te dragen. In principe kan je alles op de broek dragen, want de zakken heb je al. Je sleutels, pinpas, ID, contant geld en mobiel hebben dus altijd een plekje, ongeacht wat voor topje, jersey, trui of jasje je aan wilt doen.

Kenmerken:
– Perfecte pasvorm, voelt als een tweede huid
– Vernieuwd en comfortabele zeem, zeer geschikt voor lange ritten
– Hoge heup/tailleband met zachte siliconen gripper, zakt niet af
– Twee zakken op de benen van slijtvaste en stevige mesh-stof
– Laser-cut en super zachte siliconen been grippers
– Subtiele branding, ook perfect te combineren met kleding van andere merken
– Maakt een fietsjersey met zakken overbodig

Prijs
Voor €115 heb je een extreem comfortabele én stijlvolle short. Geschikt voor zowel korte als lange ritten, sportief en casual. Perfect te combineren met fietskleding van alle merken. Inclusief twee super handige zakken, een uiterst fijne zeem én zonder het gemis van bretels. Aanrader!

Meer weten over Rapha en deze Rapha Core Cargo Shorts? Bezoek hier de website.