Op zondag 30 maart organiseert Le Champion de 2e editie van de Omloop van Zandvoort, een fietstoertocht met afstanden over 45, 80 en 120 km. Na de start vanuit de pitstraat fietsen alle deelnemers één ronde over het heuvelachtige Circuit Park Zandvoort waarna zij een afwisselende route richting het zuiden volgen om uiteindelijk te finishen in het centrum van Zandvoort. Stichting ALS Nederland is dit jaar als goed doel aan het evenement verbonden. De voorinschrijving is inmiddels geopend.

Fietsers die zich willen meten met anderen kunnen zich bovendien inschrijven voor de tijdregistratie van de snelste raceronde.  De tijd gaat lopen bij het verlaten van de pitstraat.  Na de  Tarzanbocht en de klim op de Hunzerug ligt na 4,2 kilometer de streep.

De routes over 80 en 120 km voeren vervolgens in zuidelijke richting door het duingebied en langs bloembollenvelden in de richting van Noordwijk, waarbij de 120 km een extra lus via Leiden langs de Kromme Rijn en het Braassemermeer maakt. De route vervolgt via Lisserbroek, langs  Haarlem, door Bloemendaal en doen via Kraantje Lek de finish aan in het centrum van Zandvoort.  De 45 km zal een route afleggen vanaf het racecircuit rondom de stad Haarlem.

ALS Nederland

Stichting ALS Nederland is dit jaar als goed doel aan het evenement verbonden. Dit goede doel zet zich in voor mensen met een zeer ernstige aandoening aan het zenuwstelsel, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Deelnemers kunnen bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen.

Er is geen na-inschrijving op zondag 30 maart.