”Ik was 25, rijk, succesvol en een compleet wrak. Ik was uit balans, persoonlijk en professioneel. Alleen omdat fietsen mijn leven is, lukte het me om gedisciplineerd te blijven. Wielrennen houdt me op de been. En winnen. Zonder die dingen zou ik altijd overhoop liggen.” Dat zegt Mark Cavendish in zijn autobiografie Mark Cavendish, Op snelheid.
‘Op Snelheid’ is niet het eerste boek van en over de Britse veelwinnaar. Wat het boek, een vertaling van ‘At Speed’  desondanks vermakelijk maakt, is dat de topsprinter vrijuit lijkt te spreken.  Zo spreekt hij zijn teleurstelling uit in zijn Omega Pharma-Quick Step ploegleider Wilfried Peeters.  Cavendish vindt dat de ploegleider dit jaar in Milaan-San Remo tegen de afspraken in, Sylvain Chavanel opdracht gaf mee te werken in een ontsnapping. Volgens de Brit was afgesproken dat iedereen in de ploeg in zijn dienst zou rijden om ervoor te zorgen dat het in San Remo op een sprint zou uitdraaien. ”Peeters had geen vertrouwen in mij”, stelt Cavendish.

Ook haalt de sprinter uit naar de dopingaanpak in het tennis. Volgens hem wordt er in de sport met twee maten gemeten als het gaat om dopingbestrijding.

Mark Cavendish, Op snelheid (autobiografie)

Prijs: € 19,95

ISBN: 9789043916509
ISBN e-book: 9789043916516 (€ 9,99)