Decca keert terug op het hoogste niveau van het wielrennen. De Belgische kledingfabrikant uit Zottegem levert vanaf 1 januari de shirts en overige kleding voor de wielerploeg van Katusha.  Bij deze ploeg rijdt onder meer Joaquim Rodriguez.
Katusha-teammanager Viatcheslav Ekimov legt de keuze voor Dacca uit. “Voor mij voelt dit als thuiskomen. Als renner heb ik met Decca gereden tijdens mijn jaren bij WordPerfect en Novell en daar houd ik alleen maar goede herinneringen aan over. Niet alleen aan de kwaliteit van de kleren, maar ook aan het bedrijf zelf en de mensen erachter. We zijn altijd contact blijven houden. Ik was dan ook heel blij om te zien dat het kleine familiebedrijf intussen is uitgegroeid tot een merk met internationale allure. Dat Decca nu ook terugkeert in het profpeloton – op het allerhoogste niveau dan nog, doet me enorm veel plezier. Het is de topkwaliteit van Decca die ons heeft overtuigd om met het Belgische merk in zee te gaan voor het seizoen 2014. Onze renners verdienen enkel het allerbeste.”
Jarenlang was Decca een vaste waarde in het profpeloton, zegt CEO Eric De Clercq, zoon van August De Clercq, de man die in 1930 Decca oprichtte: “We waren oorspronkelijk een breigoedfabriek die pullovers maakte. In 1970 maakten we onze intrede in het wielrennen, en meteen door de grote poort. Ondermeer Watney-Maes en Marc Zeepcentrale lieten zich kleden door ons. Vele profteams, zoals Splendor, Hitachi, Superconfex en Buckler volgden. Sean Kelly en wereldkampioenen Jan Raas en Freddy Maertens reden met Decca. Al die ploegen wisten de kwaliteit van onze 100% Belgische kledij te appreciëren. Ook toen Edwig Van Hooydonck zijn bijnaam Eddy Bosberg verdiende door twee keer op de Bosberg te demarreren en vervolgens de Ronde van Vlaanderen te winnen, gebeurde dat in Decca-kledij. Jan Raas was toen ploegleider van Edwig en hevig Decca-fan.”
Midden jaren ’90 werd Jan Raas teammanager bij Rabobank en de Nederlandse bank eiste dat de ploeg met een Nederlands kledijmerk in zee ging. Daarmee verdween Decca uit het profpeloton. Het duurde tot nu voor het die plaats weer kon innemen. “We zijn blij dat Katusha voor ons heeft gekozen”, aldus Eric De Clercq. “Katusha heeft gekozen voor de topkwaliteit die wij bieden, en voor het feit dat wij er alles aan zullen doen om aan de wensen en noden van de renners op kledijvlak te voldoen. Wij weten als geen ander dat renners beter presteren als hun materiaal top is. Door de feedback van Rodriguez en co. zal onze kledij alleen maar beter worden”.