Marianne Vos gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdsportfonds. De tweevoudig Olympisch- en elfvoudig wereldkampioene (weg, veld en baan) ‘schenkt’ niet alleen haar naam, maar zal ook actief optreden voor de organisatie, die kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid biedt in georganiseerd verband te sporten. De kopvrouw van het Rabo Liv Women Cycling Team krijgt een rol bij sponsorwerving en in clinics. Ook haar team levert een bijdrage aan het Jeugdsportfonds via een opdruk op de koersbroeken.

Een actieve rol was één van de voorwaarden van Marianne Vos voor een ambassadeurschap bij een goed doel. “Ik word natuurlijk links en rechts regelmatig gevraagd om mij voor een goed doel in te zetten. Graag, maar weloverwogen, met overtuiging en beleving en niet alleen voor de naamsbekendheid. Ik wilde een keuze maken voor iets, waar ik een binding mee voel en waar ik ook actief een bijdrage aan kan leveren”, zegt Vos.

Ze koos uiteindelijk voor het Jeugdsportfonds, omdat ze daar een sterke band mee voelt. “De doelstelling van het Jeugdsportfonds spreekt mij enorm aan. Dat je kinderen uit gezinnen, die het zich moeilijk kunnen permitteren helpt om toch te sporten, vind ik hartverwarmend. Sporten neemt een belangrijke plaats in mijn leven in. Ik vind, dat iedereen de kans moet krijgen om te sporten. Het is ook heel goed voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.” Ze gaat kijken waar in haar programma mogelijkheden zijn om zelf actief bezig te zijn voor het Jeugdsportfonds.

Egmond - Pier Egmond beachrace 2013 -2Monique Maks, directeur van het Jeugdsportfonds, is dolblij met de ‘komst’ van de eerste olympische kampioen in het ambassadeursteam. “We zijn enorm trots, dat Marianne Vos zo weloverwogen en gemotiveerd heeft gekozen om zich in te zetten voor kinderen die het minder getroffen hebben. Voor de kinderen en voor het Jeugdsportfonds is zij een fantastisch voorbeeld en zal zij een inspiratiebron zijn. Buiten alle bijzondere prestaties staat Marianne met haar team symbool voor een aantal belangrijke waarden in de sport. Keihard werken, het belang van samenwerken (samen sterk), kansen pakken, sportiviteit, nuchterheid en integriteit.”

Andere ambassadeurs van het Jeugdsportfonds zijn onder anderen oud-Oranjebondscoach Bert van Marwijk, oud-topschaatser Erben Wennemars, de judoka’s Dex Elmont en Elisabeth Willeboordse en de cabaretiers Peter Heerschop en Viggo Waas.