Trek introduceert 3 nieuwe elektrische mountainbikes onder de naam Powerfly+, waarbij de + natuurlijk slaat op de elektrische ondersteuning van Bosch.

Het zijn alle drie 29er hardtails. Het frame is speciaal ontworpen voor dit Bosch RIDE+ systeem. Hierdoor kon de motor centraal in het frame geplaatst worden, wat voor een laag zwaartepunt en daardoor stabielere fiets zorgt. De accu (PowerPack 400) zit verwerkt in de onderbuis en levert 400Wh. Je kunt kiezen uit de Powerfly+ 5, 7 of 9. Het verschil zit hem in de afmontage van de “niet-elektrische” delen. Dus andere wielen, vork en groep. De fiets levert tot 25km/h ondersteuning. Als je sneller wilt zul je dat dus op eigen kracht moeten doen.

Nog even de prijzen en specs:

Powerfly+ 9: €3699,- met XT 10 speed.
Powerfly+ 7: €3199,- met SLX 10 speed.
Powerfly+ 5: €2499,- met Alivio 9 speed.

Zo af en toe komen we al eens een elektrische mountainbike tegen in het bos. We zijn erg benieuwd of dit soort fietsen in de toekomst nu echt populair gaan worden. Wat ons betreft zou de ondersteuning, zeker in het vlakke Nederland, door mogen gaan tot iets boven de 30km/u om er echt fijn gebruik van te kunnen maken. Bij FIETS gaan we komend jaar ook af en toe elektrische fietsen testen, houd daarvoor de site en ons magazine in de gaten.

De drie Powerfly+ modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Trek-dealers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Luxemburg, Italië, Spanje, Denemarken en Noorwegen.

Meer informatie vind je op de site van Trek: http://www.trekbikes.com/nl/nl/bikes/mountain/sport/powerfly_plus/