Ingehaald worden door een Porsche is al jaren niet meer het exclusieve domein van de autobahn. Ook in het bos of op het fietspad kan je door zo’n Duits racemonster worden gepasseerd. Porsche heeft deze week een nieuwe serie fietsen gepresenteerd: De Porsche Bike RX, Porsche Bike RS en de Porsche Bike met riemaandrijving.

De nieuwe Porsche Bike RX is een 650B mountainbike, uitgerust met twintig versnellingen van Shimano. Het hoogwaardige, carbon frame van deze mountainbike combineert volgens  de fabrikant een laag gewicht met uitstekende dempende eigenschappen. De voorvork heeft DT Swiss-luchtvering, de hydraulische schijfremmen zijn van Magura. De verkoopprijs is nog niet bekend.

De Porsche Bike RS is meer een randonneur. Deze fiets is eveneens voorzien van een hoogwaardig full carbon frame met ergonomisch ontworpen onderdelen, waardoor het gewicht uitkomt op negen kilogram. De fiets heeft  twintig versnellingen en is voorzien van XTR-onderdelen van Shimano en  Magura. Adviesprijs is 6.371,85 euro.


De Porsche Bike is een bike met riemaandrijving. De fiets met een adviesprijs van 3.564,65 euro, is uitgerust met een Shimano Alfina-achtversnellingsnaaf. Een speciale, slijtvaste getande riem drijft het achterwiel aan, volgens Porsche zonder enig geluid te produceren. De MT26-schrijfremmen zijn van Magura.

Nog een opvallende eigenschap van de Porsche Bikes is het speciale anti-diefstal label, verborgen onder de lak van het frame. Het label bevat een unieke code en is bedoeld om dieven af te schrikken. In geval van diefstal kan de code online worden ingevoerd om de fiets als gestolen op te geven. De Porsche Bike kan door iedereen worden gecontroleerd op diefstal door de code te scannen met behulp van een iPhone-app en een QR-code. De kans dat een gestolen Porsche Bike wordt doorverkocht, is volgens de fabrikant daardoor aanzienlijk kleiner.

De Porsche Bikes komen in maart op de markt en zijn beschikbaar in drie framematen (S, M en L). Porsche heeft ook een fietsshirt in de collectie zitten.