Lapierre Overvolt 1Accell Group N.V. heeft in 2013 een omzetstijging gerealiseerd van 10% naar 849,0 miljoen euro. In 2012 was de omzet van de fietsfabrikant nog  772,5 miljoen. De groei komt met name door stijgende verkopen in Noord-Amerika en de populariteit van elektrische fietsen. Ook de verkoop van sportieve fietsen zit in de lift. Het in Heerenveen gevestigde Accel is eigenaar van merken als Koga, Lapierre, Raleigh, Diamondback en Van Nicholas.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group stelt dat 2013 een lastig jaar was.” We hadden te maken met lagere consumentenbestedingen en een koud voorjaar. Daardoor is de omzet minder toegenomen dan verwacht”. 

Accell Group heeft volgens Takens het afgelopen jaar vooral ingezet op consolidatie en integratie. ”Gedurende het jaar hebben we de samenwerking tussen de Accell Group-bedrijven in zowel Nederland als in Noord-Amerika verder geïntensiveerd en geoptimaliseerd. De reorganisaties in Noord-Amerika en Nederland lopen daarmee op schema. Ook hebben we in dit kader recentelijk de verkoop aangekondigd van het Duitse merk Hercules”.
Takens heeft veel vertouwen in komend jaar. ”Veel lange termijn trends wijzen erop dat fietsen in de komende jaren onverminderd populair zal blijven voor mobiliteit, recreatief en sportief gebruik”.