Het recreatief mountainbiken staat in de schijnwerpers op de tiende Fiets en Wandelbeurs, die komend weekend begint  in de Amsterdam RAI. Een nieuw onderdeel is het Mountainbike Paviljoen, het trefpunt voor de liefhebbers van ‘offroad’.

”Het mountainbiken is niet langer het exclusieve domein van afgetrainde die-hards”, stelt de organisatie van de beurs. ”Steeds meer recreatieve fietsers zien de voordelen ervan in en verlaten het asfalt. Hoe kun je een regio of een vakantiebestemming immers beter verkennen dan via trails of autoluwe wegen door de vrije natuur? En voor het mountainbiken hoef je geen topconditie te hebben: er zijn voldoende mtb-routes die makkelijk befietsbaar zijn”.

Onder meer Trek, Specialized en Santos zijn present op de beurs om hun ‘fullies’, ‘lefties’ en ‘hard tails’ te presenteren. Ook is er een speciaal parcours waar je onder andere Specialized- en Santos-bikes en je eigen vaardigheden op de proef kunt stellen. Verschillende aanbieders van mountainbikereizen tonen op de beurs hun aanbod.