Op 22 en 23 maart start wielersportbond NTFU met de 14e editie van Fiets-Fit, een kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken. Tot nu toe hebben zich bijna 1.000 beginners voor deze cursus ingeschreven. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Fiets-Fit is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken. Tijdens deze cursus verbeteren deelnemers in zes weken hun basisfietstechnieken en uithoudingsvermogen. Onder begeleiding van ervaren fietsers en instructeurs wordt aandacht besteed aan remmen, schakelen, stuurvaardigheid en andere techniek. Dit jaar worden meer dan 100 Fiets-Fit trainingen verzorgd op 84 locaties verspreid door heel Nederland.

De NTFU is blij dat het aantal locaties en deelnemers blijft stijgen. “Zo zorgen we ervoor dat startende fietsers goed voorbereid en veilig op pad gaan. Ze leren naast het technisch goed fietsen ook hoe ze veilig deel kunnen nemen aan het verkeer, hoe te rijden in een groep en hoe om te gaan met andere weggebruikers. Hiermee worden een hoop ongelukken voorkomen”, aldus Bart van de Vossenberg, programmacoördinator Fiets-Fit.
De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is sinds 1 februari jl. open.  Door de grote interesse voor Fiets-Fit is de inschrijving voor een aantal startlocaties nu al gesloten. In o.a. Assen en Waalre is het maximum aantal deelnemers al bereikt.