Fiets besteedt volgende maand  in de evenementenrubriek ‘In de Wind’ aandacht aan een ‘virtueel’ evenement: de Strava 160 Challenge. Een keer geen toertocht, cyclo of vriendenrit, maar een uitdaging. Rij in maart minstens één keer 160 kilometer. De tijd en plaats bepaal jezelf. Bovendien kan je zelf je fietsmaten uitzoeken. Alle redactieleden gaan de uitdaging aan. Samen met Rodrick de Munnik besloot ik om de koe maar meteen bij de hoorns te vatten. Het was vandaag met een temperatuur van een graad of 11 en een zonnetje lekker weer. Bovendien past een lange rustige duurtraining goed binnen de doelstelling om een goede basis op te bouwen en verder af te vallen.

Redacteur Edwin Driessen ziet zichzelf als het prototype van een anti-klimmer. Toch probeert hij met coach Adrie van Diemen van webtrainer.com zijn klimmerscapaciteiten te verbeteren. Begin oktober waagt hij zich aan een cyclo in de Franse Alpen.

De wind blaast uit het zuiden en de zon laat zich het meeste zien in het zuidoosten. Deze gegevens uit het weerbericht zijn bepalend voor de te rijden route van vandaag. Vanuit Utrecht via de brug  bij Vianen de Lek over, dan over de binnenweggetjes naar Hardinxveld om na Gorinchem langs  de Linge richting Buren te rijden. Het slotgedeelte voert via Wijk bij Duurstede naar Amerongen en van daaruit via  Leusden en het landgoed Den Treek terug naar Utrecht. Op de teller staat 177 kilometer.  Een minuut na het uploaden van de GPS files piept mijn mailbox. ”Congrats on your challenge achievement. Your friends from Strava”.