BMC en het automerk Lamborghini hadden al samen de  Impec Lamborghini Edition op de markt gebracht. Nu komen ze met een speciale tourfiets: de BMC Alpenchallenge, Lamborghini edizione. De fiets is gepresenteerd op de Autoshow van Geneve.

”Toen de ontwerpers het 2014 model van de Alpenchallenge wilden herzien, was er één belangrijk doel: het nieuwe ontwerp moest vooral een snellere fiets opleveren”, stelt de Zwitserse fietsenbouwer. ”Zo kwamen we op een lichtgewicht fiets met een minimalistische uitstraling”. De uitstraling van Lamborghini zien we volgens de makers terug in het gebruik van diverse onderdelen: ”Die zien er mooi uit en zijn zo functioneel mogelijk verwerkt in het chassis. We hebben hierbij gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën in de fietsindustrie”.

De Alpenchallenge heeft een ‘slimme’ versnellingsbak die automatisch opschakelt als er een snelheid van 18 kilometer per uur is bereikt. De BMC Lamborghini wordt niet aangedreven door een ketting maar door een riem. De adviesprijs van deze fiets is 2.900 Euro