Bij zeker 40 Trek dealers in de Benelux kan je dit jaar nog terecht voor een gespecialiseerde fietsmeting. Met het zogeheten Precision Fit systeem wil de Amerikaanse fietsenfabrikant klanten beter op de  fiets zetten en zo klachten of blessures voorkomen.

Volgens Trek richt Precision Fit  zich op de drie punten van het lichaam waar het contact maakt met de fiets; zadel, stuur en pedalen. Sinds oktober worden enkele dealers getraind om de fietsmeting te kunnen uitvoeren. Volgens Trek moeten alle cursisten eerst een examen afleggen voordat ze het Precision Fit systeem mogen toepassen. Het systeem is ontwikkeld met behulp van enkele wetenschappers, waarvan enkelen verbonden zijn aan de Trek wielerploeg van onder meer Fabian Cancellara.

De planning is volgens Trek om dit jaar minimaal veertig gecertificeerde Precision fit dealers operationeel te maken in de Benelux. Vanaf 15 april is meer informatie te vinden op de website van Trek. Een maand later zal ook de dealer-locator van Precision Fit dealers live gaan.