Het deed eventjes zeer, kleine hagelstenen sloegen tegen mijn gezicht. Op het asfalt  lag binnen een paar minuten een dun wit laagje ijs. Voor mij was het aanleiding om meteen in de remmen te knijpen en te stoppen met de wedstrijd. Natgeregend werd het afzien tijdens de laatste driekwartier naar huis.

Redacteur Edwin Driessen ziet zichzelf als het prototype van een anti-klimmer. Toch probeert hij met coach Adrie van Diemen van webtrainer.com zijn klimmerscapaciteiten te verbeteren. In januari tikte hij op de weegschaal 95,5 kilo aan. In september en oktober waagt hij zich aan twee cyclo’s in de Alpen. Hij blogt over zijn ervaringen in Van Bakbeest tot Klimgeit.

Je wordt een beetje makkelijk door dat lekkere weer van de afgelopen weken. Twee laagjes kleding was doorgaans genoeg om warm te blijven. Waterdichte handschoenen heb ik de hele winter niet gedragen. En juist dat brak me zondag op. Een warm regenjasje heb je altijd bij je. Maar dikkere handschoenen passen niet zo goed in je achterzak. Mijn dunne handschoenen waren al snel drijfnat en koud. Na een tweede hagelbui begonnen de vingers pijn te doen. Bij een stoplicht luisterden de vingers niet, toen ik ze de opdracht gaf om  in de remmen te knijpen. De echte pijn kwam pas toen ik thuis de handschoenen uittrok. Het was eventjes weer winter.

Trainingstechnisch was het trouwens ook een beetje winter. Voor het eerst heb ik twee trainingen overgeslagen. Een verkeerde draai met de knie dwong me een paar dagen rust te nemen. Vanmiddag even overleggen met Adrie van Diemen of ik het trainingsschema voor komende week ga aanpassen.

Volg Edwin via Fiets.nlStrava of Twitter: @edwindriessen.