Een groep fietsliefhebbers uit Wouw organiseert dit jaar een toertocht ten bate van het Ronald McDonald huis in Veldhoven. Op vrijdag 30 mei wordt van Wouw naar Veldhoven gereden en weer terug. De tocht heeft een lengte van 200 kilometer.

Het evenement is ontstaan uit een deelname aan de Homeride. Dit  is een 500 kilometer lange wielertocht waarbij je in teamverband binnen 24 uur van Groningen naar Maastricht fietst  langs minimaal zes Ronald McDonald Huizen. In deze huizen kunnen ouders overnachten om dicht bij hun ernstig zieke kind te kunnen zijn. Enkele deelnemers aan de Homeride besloten na afloop de Stichting Wouw Doet op te richten.

Deze stichting heeft zich verbonden om het Ronald McDonald huis in Veldhoven financieel te ondersteunen; daarnaast heeft deze stichting ook oog voor het welzijn van kinderen en sociaal zwakkeren in de regio, met name in Wouw. Behalve de tocht Wouw-Veldhoven-Wouw wordt ook een spinningmarathon op paaszaterdag georganiseerd en een kerstmannenloop in december.

Het inschrijfgeld voor Wouw-Veldhoven-Wouw bedraagt € 40,– per persoon;. Het gehele inschrijfgeld komt  ten goede aan het goede doel.