Na enkele jaren afwezigheid maakt de Wolvenberg dit jaar opnieuw deel uit vanĀ  het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Dat inspireerde fietskleding- en accessoires importeur Wolvenberg tot het uitschrijven van een wedstrijd op Strava. De fietser die King of the Mountain is op 4 mei, mag bij het bedrijf een kledingpakket ter waarde van 1000 euro uitzoeken.

De Wolvenberg kent stukken tot wel 18%. In totaal heeft het Strava segment een lengte van 800 meter. Alle deelnemers aan de wedstrijd moeten zich wel op voorhand registreren via de website van Wolvenberg. Na afloop registreren is niet toegestaan. En het reglement zegt: ”Wie deelneemt met een elektrische fiets of een ander gemotoriseerde voertuig wordt uitgesloten van de competitie”.

We hebben even gekeken naar het Leaderboard. De snelste tijd stond vanmorgen op naam van Robbe Vangheluwe met een tijd van 1 minuut en 17 seconden, 8 seconden sneller dan de nummer 4, Niki Terpstra. Maar we weten niet of zij zich allemaal van te voren hebben geregistreerd.