Het fietsen wanneer je zin hebt is voorbij. Een trainingsschema voelt als een getekend samenlevingscontract tussen mij en mijn fiets. Een schuldgevoel maakt zich van me meester zodra ik niet doe wat in het schema staat.

Redacteur Edwin Driessen ziet zichzelf als het prototype van een anti-klimmer. Toch probeert hij met coach Adrie van Diemen van webtrainer.com zijn klimmerscapaciteiten te verbeteren. In januari tikte hij op de weegschaal 95,5 kilo aan. In september en oktober waagt hij zich aan twee cyclo’s in de Alpen. Hij blogt over zijn ervaringen in Van Bakbeest tot Klimgeit.

Het dagelijks leven valt lastig te plannen. Ieder moment van de dag kunnen er weer dingen gebeuren die je planning danig door de war schoppen. Soms kan dat goed uit komen. Helaas gebeurt het vaker dat je de hele planning opnieuw moet maken.

Een oppas die toch niet kan komen, slecht weer, een ziek kind en een aangepast werkschema. Het zijn zo maar vier gebeurtenissen die het schema van deze week door elkaar hebben geschopt. Improviseren dus. Op woensdag  heb ik een paar extra uurtjes vrije tijd. Ik maak er dankbaar gebruik van om twee uur extra te trainen. Dat compenseert dan weer voor een training die ik heb moeten overslaan omdat de oppas toch niet kon komen. Op donderdag zorg ik voor mijn zoon met griep. Fietsen is even niet belangrijk. Als hij doorslaapt kruip ik even op de Tacx. Even het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkennen.

Volg Edwin via Fiets.nlStrava of Twitter: @edwindriessen.