Een hardnekkige verkoudheid, smog in combinatie met astma, vermoeidheid, geen zin of wellicht toch een beetje ziek ? Het zouden allemaal verklaringen kunnen zijn waarom het deze week allemaal niet zo lekker liep. Vier keer 5 minuten op en voorbij het omslagpunt fietsen was de opdracht op woensdag. Maar hoe ik ook stampte en harkte, de hartslagmeter kwam maar niet hoog genoeg.

Redacteur Edwin Driessen ziet zichzelf als het prototype van een anti-klimmer. Toch probeert hij met coach Adrie van Diemen van webtrainer.com zijn klimmerscapaciteiten te verbeteren. In januari tikte hij op de weegschaal 95,5 kilo aan. In september en oktober waagt hij zich aan twee cyclo’s in de Alpen. Hij blogt over zijn ervaringen in Van Bakbeest tot Klimgeit.

Frustratie was het woord dat ik woensdag gebruikte. Waarom lukt het niet? Ik heb twee pogingen gedaan om de intervaltraining uit te voeren zoals gepland. Het hoofd zoekt naar excuses. Maar als het echt niet lukt, dan moet je stoppen. Fietsen is een hobby en geen werk. Dan maar een rondje fietsen omdat het leuk is. Een stukje over kasseien rijden bijvoorbeeld. Vlak bij Soest ligt het Heezerspoor. De kasseistrook is de eerste 200 meter openbaar toegankelijk. Linksaf rij je een fietspad op, rechtdoor lopen de kasseien door. Helaas staat er een hek dat de toegang tot het militaire oefenterrein de Vlasakkers afsluit. Zou het niet mooi zijn als dat hek af en toe eens open staat?

Op donderdag besluit ik de training om te gooien. Geen hoge hartslagen en blokkentraining. Ik voel me niet 100%. Toch kruip ik op de fiets voor een rustige duurtraining. Met dit zomerweer kan ik het niet laten om niet op de fiets te stappen.

Volg Edwin via Fiets.nl, FacebookStrava of Twitter: @edwindriessen.