Endura heeft een nieuwe lijn mountainbikeshirts gepresenteerd: Singletrack Lite. De Schotse kledingfabrikant zegt bij de lijn af te willen stappen van het traditionele fietsshirt met drie achterzakken.

”De Singletrack Lite lijn moet er casual uitzien”, stelt Endura. ”De shirts zien eruit alsof ze van katoen zijn gemaakt. In werkelijkheid zijn ze gemaakt van hoogwaardig polypropylene/polyester. De shirts voeren zweet snel af en geven daardoor een droog en comfortabel gevoel”. De shirts hebben bovendien een antibacteriele behandeling ondergaan.

De Singletrack Lite is er in twee versies. De Singletrack Lite Wicking Tee is eigenlijk een T-shirt. Het Singletrack Lite Jersey is een fietsshirt dat uit meerdere panelen is opgebouwd. Het heeft een driekwart rits, een verborgen zakje en een ingenaaid doekje om je zonnebril mee schoon te vegen. De shirts zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen en zwart. De maten beginnen bij S en lopen door tot XXL. De adviesverkoopprijs voor het T-shirt is €29.99, het Singletrack Lite Jersey kost €59.99. Er is ook een bijbehorede baggy verkrijgbaar.