De Homeride telt komend weekend ruim 1000 deelnemers. 71 teams hebben zich in totaal voor het sponsorevenement voor de Ronald McDonald Huizen ingeschreven. Zij fietsen zaterdag en zondag in totaal 500 kilometer van Groningen naar Maastricht.

HomeRide is een wielerevenement, dat dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd. De deelnemers starten zaterdag  om 14.45 uur in Groningen en passeren op weg naar de finish in Maastricht zeven Ronald McDonald Huizen. Met  het opgehaalde geld kunnen ouders dicht bij hun zieke kind verblijven in één van de Ronald McDonald Huizen in Nederland.

HomeRide is volgens de organisatie niet alleen een sportieve prestatie, maar ook een tocht vol emoties. De meeste teams fietsen uit naam van een kind of voor een specifiek Ronald McDonald Huis. Zoals team Ride from the Heart. Jeroen en Lizzy Zandstra zijn de trotse ouders van drie kinderen. Een van hen, Lisanne, heeft een ernstige hartafwijking. Daardoor kennen zij de Ronald McDonald Huizen helaas maar al te goed. “Tijdens de twintigwekenecho bleek dat ons kindje een half hartje had. Een week na haar geboorte kreeg Lisanne haar eerste grote hartoperatie, de eerste van in totaal vier operaties. Tijdens alle ziekenhuisopnames hebben we gebruik gemaakt van de geweldige Ronald McDonald Huizen, zodat we dicht bij onze dochter konden zijn. Petje af voor alle vrijwilligers, die altijd klaar stonden voor ons. Echt hartverwarmend. Momenteel zitten we in rustiger vaarwater en vinden we het tijd om ons actief in te zetten voor het Ronald McDonald Huis Leiden. We hebben vrienden om ons heen enthousiast gemaakt voor HomeRide. Met ons team Ride from the Heart zamelen we geld in, zodat ook in de toekomst gezinnen tijdens de ziekte van hun kind dicht bij elkaar kunnen zijn.”