We hebben het afgelopen jaar al enkele prototypes gesignaleerd, en nu zijn ze dan officieel gepresenteerd. De banden van Schwalbe met twee luchtkamers gaan Procore heten. Door het principe met twee luchtkamers is het mogelijk om met een zeer lage bandenspanning te rijden. Handig in bijvoorbeeld mul zand, maar volgens Schwalbe ook op een rotsachtige ondergrond.

Het is een afweging die alle crossers en mountainbikers wel eens maken. Ga ik voor meer grip en neem ik het risico voor een stootlek voor lief? Met de nieuwe Procore band is deze afweging niet meer nodig. De binnenste binnenband wordt hard opgepompt om hem goed op de velg te laten liggen en om de kans op stootlekken te voorkomen. De buitenste binnenband heeft nauwelijks lucht nodig en zorgt voor meer grip. Nico Lau won op de Procore een Enduro wereldbekerwedstrijd. Ook in de downhill werden al overwinningen op de Procore geboekt.

De procore is verkrijgbaar voor 26, 650 B en 29 wielen. De velg moet minimaal 23 mm breed zijn. De band is medeontwikkeld met Syntace.Op de Eurobikebeurs in Duitsland wordt eind augustus de verkoopprijs van de band bekend gemaakt.

DSC_5745