Leuk om te organiseren met je wielerclub of fietsvrienden: een wielerfilmdag. Via de organisatie We Want Cinema is het mogelijk om een bioscoopzaal te huren, of om de film in open lucht te vertonen. Onder meer de documentaire Nieuwe Helden, over de Argos-Shimano wielerploeg in de Tour de France van 2013, is hiervoor beschikbaar.

Het is via We Want Cinema mogelijk om verschillende soorten evenementen te organiseren, bijvoorbeeld een openbaar of besloten vertoning. Een openbare vertoning gaat doorgaans door zodra een derde van de kaartjes is verkocht. Bij een besloten vertoning moet een minimaal aantal kaarten vooraf worden afgenomen.

Tot nu toe is Nieuwe Helden de enige wielerfilm in de catalogus. Deze documentaire van Dirk Jan Roelleven speelt zich af binnen het wielerteam Argos – Shimano en gaat over hun beleving van de wielersport. Een jonge generatie wielrenners die wil afrekenen met de oude garde en de besmette naam van de wielersport. Laten zien dat je ook zonder doping kunt winnen. In de Tour van 2013 wint de Nederlandse formatie vier etappes en de gele trui op dag 1.

In Wageningen werd onlangs een wielerfilmdag georganiseerd:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_Ow4idsUDbM[/youtube]