De wielerploegen Topsport Vlaanderen en Jo Piels rijden ook volgend seizoen op Merckx fietsen. De renners van Topsport Vlaanderen blijven rijden op de EMX 525, bij Piels wordt gebruik gemaakt van de SanRemo76.

Topsport Vlaanderen – Baloise kende dit jaar en sterk seizoen met 21 overwinningen. Meest in het oog sprong de zege in de klassieker Parijs-Tours door Jelle Wallays. Maar ook het
binnenhalen van de UCI Europe Tour titel, zowel met de ploeg als individueel met Tom Van Asbroeck, was indrukwekkend.
De renners zullen net als afgelopen seizoen op de top end racefiets van Eddy Merckx Cycles rijden; de EMX-525. Ditmaal echter in een opvallende uitvoering: de Silver Red Carbon kleur. Deze fiets wordt afgemonteerd met de mechanische Shimano Dura-Ace versnellingsgroep,  FFWD F4R & F6R full carbon wielen voor draadbanden, een  Deda cockpit, Rotor powercranks, Prologo zadels en stuurlint en Vittoria banden.
Jo Piels Cycling Team zal volgend seizoen met het nieuwste high end model uit de 2015 collectie rijden; de SanRemo76. Deze fiets werd genoemd naar de 7 overwinningen die Eddy Merckx behaalde in de Milaan – SanRemo klassieker ofwel ‘La Primavera’.  De Carbon Grey White SanRemo76 zal afgemonteerd worden met een mechanische Shimano Ultegra versnellingsgroep.