En weer komt er een nieuwe strandrace bij.  Op zaterdag 28 maart 2015 vindt de allereerste editie van de MTB-Strandrace Zandvoort-Katwijk-Zandvoort plaats. De afstand van de race  bedraagt 42 km.

Na de start bij strandpaviljoen ‘De Haven van Zandvoort’ gaan de mountainbiketop en wegrenners van naam het massale deelnemersveld in een open wedstrijd vooraf. In het slotstuk wacht nog een pittige klim naar de spectaculaire finish op de boulevard van de Noord-Hollandse badplaats. Er zijn twee categorieën: de 42 km wedstrijd- of recreatietocht. Beiden worden onder auspiciën van de KNWU verreden. Bedrijven en fietsverenigingen kunnen vanaf 8 personen gebruikmaken van de groepsinschrijving. De inschrijving is geopend t/m zondag 15 maart.

AGU Egmond Pier EgmondDe organisatie is in handen van Le Champion. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor de populaire strandrace Egmond-Pier-Egmond. De strandrace maakt onderdeel uit van het  Zandvoort weekend. Zo kan er op zaterdag 28 maart ook gewandeld worden bij de 30 van Zandvoort. Een dag later komen de wielrenners en toerfietsers in actie tijdens de Omloop van Zandvoort en voor hardlopers is er dan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Deelnemers kunnen hun deelname aan Zandvoort-Katwijk-Zandvoort combineren met deze 12 km hardloopwedstrijd. Bij deelname aan beide evenementen wordt men opgenomen in het Combiklassement en is er een extra herinnering.