Voor Fiets nummer 12 testten we een hele range winterbroeken en jacks. Het aanbod is enorm, helaas kregen we niet alle geteste kleding in het artikel. We willen je onze bevindingen van de Mavic-combinatie echter niet onthouden. Die plaatsen we dus online, we bespreken deze set op dezelfde manier als in het blad. Wil je de complete test lezen, Fiets december is online te bestellen (geen verzendkosten).

Tekst: Mathijs Wagenaar

Mavic (1)Mavic Inferno Jacket
Prijs: € 200
Maten: XXS-2XL
Kleuropties: 2

Het zwaarste en dikste jack uit de geteste serie komt van Mavic. Primaloft isolatie vinden we rondom de romp, de armen zijn voorzien van een gebrushte stof. Aan de bovenzijde is een bivak-muts geplaatst die ook simpel los te maken is. De asymmetrische rits voorkomt irritatie onder aan de kin.

Pasvorm: het jack valt rondom ruim uit en met de dikte van het materiaal ziet het er extra dik uit.
Praktijk: hoe koud wil je het hebben? Dit dikke jack geeft wel erg veel isolatie en is daarnaast bijna in zijn geheel goed waterafstotend. Wordt de bedrijfstemperatuur te hoog, rits dan de ventilatie openingen aan de mouwen en romp open. De combinatie van hoge isolatie en waterafstotend materiaal maakt dit een jack voor de meest barre tochten.
Eindoordeel: [4 fietsertjes]

Mavic Inferno Bib Tight
Prijs: € 160
Maten: S-2XL
Voor het grootste deel zien we bij deze broek winddicht en waterafstotend materiaal. de stikselnaad op achterwerk zit strak in elkaar zodat hier niet direct lekkage is. In de knieholte zit een elastische ademende stof. Pijpen zijn voorzien van ritsjes om aantrekken net wat makkelijker te maken.
Pasvorm: doordat er veel relatief stug materiaal is gebruikt luistert de pasvorm nauwer. Bij het testen ondervonden we hierdoor een beklemmend gevoel op de bovenbenen. Even goed passen is dus het advies. De voorzijde loopt erg hoog door voor extra isolatie, de rits aan de voorkant is dan wel praktisch bij het plassen.
Praktijk: De Ergo 3D zeem is basic en zit net wat te ver naar achteren geplaatst. Je zitbotten zitten zo niet goed op dikste deel van de zeem. De stof is aan de binnenzijde gebrusht wat zorgt voor meer stilstaande lucht en hiermee dus isolatie.
Eindoordeel: [3 fietsertjes]

Meer informatie: Mavic website en de verdeling gaat via Codagex