Helaas, het was de afgelopen dagen echt weer om dit accessoire te testen. Helaas, omdat ook wij liever onder de zon en wind mee fietsen… Maar tja, gefietst ‘moet’ er nu eenmaal toch, ook als het koud is.

Een koud hoofd is iets wat niet fijn is. Om je hoofd warm te houden kan je bijvoorbeeld een helmmuts, een petje of een buff onder je helm doen. Of je koopt een dichte helm. Of deze Helmetshield van BBB. Het is een 100 gram wegende siliconen ‘cover’. Ja, hij lijkt op een badmuts. En ja, zo trek je hem ook aan. Nee, niet over je hoofd, wel over je helm.

De cover is uiteraard heel flexibel waardoor die op heel veel helmen past. BBB heeft de ‘shield’ het mooist passend gemaakt voor haar eigen Icarus, dat dan weer wel. Er zit een voor- en achterzijde aan. Er is een kleur: zwart. De binnenkant is iets geruwd door een ‘blokjes’ structuur. Zowel voor als achter is een klein logo van BBB. Wat doet het? Het houdt vooral de wind buiten. En daarmee de kou. Echte warmte geeft het natuurlijk niet, maar alle fietsers weten dat koude wind een extra ‘chill factor’ is. Door de dichte hem lijk je wel wat iets meer geluid binnen te krijgen. Maar ja, liever wat meer geluid dan kou… Een regenbui houdt de Bikeshield ook mooi tegen. Nadeel? Je kunt niet onderweg even snel de Bikeshield verwijderen of ‘herschikken’. Dan moet je echt even stoppen. Verder oogt het allemaal wat minder flitsend. Maar ja, je kunt wel lekker trappen in de kou. Dat is ook wat waard. € 19,95. Info via www.bbbcycling.com