Strava heeft per 1 januari een ranglijst ingevoerd voor de beste jaarprestaties. Voortaan kan je bij de route- en trainingsapp behalve King of Queen of the Mountain, ook de beste zijn in een bepaald jaar. Volgens Strava zijn prestaties die je in een jaar neerzet beter met elkaar te vergelijken dan de prestaties die je in een heel leven neerzet. ”Iedereen heeft wel eens een jaar waarin minder wordt gefietst dan andere jaren. Ook is het voor met name voor oudere fietsers lastig om betere prestaties neer te zetten dan toen ze jonger waren”, stelt Annie Vranizan van Strava.

”We horen vaak dat het lastig is om een PR te verbeteren die is neergezet in een wedstrijd, toen men jonger was, of in een topconditie verkeerde”, schrijft Vranizan op de Strava website. ”Wielrenners zetten desondanks toch jaarlijks opnieuw doelen”.

Strava geeft met volledig ingekleurde symbolen aan als er een all time record is gereden op een segment. Zijn de symbolen niet ingekleurd, dan gaat het om een beste jaarprestatie.

.