Codagex Xperience Center. Wellicht heb je er al wel eens van gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? We gingen eens kijken.

Codagex is de importeur van merken als Colnago, Mavic, Prologo, LAS en FSA. Het levert spullen aan detaillisten in België en Nederland. De firma is gevestigd in Dessel, in het hart van ‘De Kempen’ in de provincie Antwerpen. Op een industrieterrein. En daar is sinds half februari het Xperience Center geopend.

Nu klinkt een industrie terrein niet direct aantrekkelijk, maar vooruit, als je eenmaal binnen bent valt dat weg. Dan waan je je in een grote fietsenwinkel waar alle nieuwigheden van Codagex te vinden zijn. En ja, je kunt er ook eventueel spullen kopen. Maar tegen strikte voorwaarden. Alles is aan adviesprijzen , maar daar zit meteen een serieus goed advies en servicepakket bij.

Het zit zo: “We hebben eigenlijk alles op voorraad en kunnen zo ook alles laten zien. Het is logisch dat een dealer bijvoorbeeld niet alle modellen Colnago of Time op vooraad kan hebben. En voordat je een beslissing neemt wil je wel weten als klant hoe de fiets er nu werkelijk uitziet”. Zo verklaart de verantwoordelijke van het Center, de ex-prof Ludo Dierckxsens het.

Verlenging

Hij vervolgt: “In feite is dit center een verlenging van de showroom van de dealer. Daarnaast hebben we ook alle nieuwigheden in huis; elk van onze merken brengen continue nieuwe modellen en het is niet evident voor de dealer om dat allemaal bij te houden.” Dealers sturen klanten door naar Dessel.

Naast het Center bezoekt Codagex nog steeds beurzen als Bikemotion maar daarnaast gaat ze haar eigen show weer nieuw leven inblazen. ‘Dat zal eind van dit jaar gaan gebeuren. En dan niet buiten de deur, maar hier in het Center’. Prettig is ook dat er bij het Experience Center een Mavic-servicecenter onder hetzelfde dak zit; eerlijk gezegd zie je dat meteen als je binnenkomt.

Dierckxsens ziet dat de hedendaagse klanten steeds beter geïnformeerd zijn. “Prima natuurlijk. Zeker wat betreft prijzen, wat nieuw is en wat ‘in’ is. Maar wat echt belangrijk is is de uiteindelijke positie op de fiets. Dat wil ik toch wel graag meegeven; investeer voor alles in een goede ‘zit’.”

Alle info over openingstijden zie www.codagex.be