Sportieve fietsliefhebbers kunnen zaterdag 29 augustus hun hart ophalen in Noord-Holland met de Raisin Hope Ride en Rondje Stelling. Beide samenwerkende organisaties bieden in totaal elf routes aan vanaf drie verschillende startpunten.

Rondje Stelling heeft tot doel de oude verdedigingslinie Stelling van Amsterdam te promoten, terwijl de Raisin Hope Ride aandacht wil vragen voor mensen met hersenletsel. Dit voorjaar hebben beide organisaties de handen ineengeslagen, maar behouden wel hun eigen identiteit. Zo vraagt Rondje Stelling haar deelnemers een vrijwillige bijdrage voor de Raisin Hope Foundation Nederland en promoot de Raisin Hope Ride zoveel mogelijk de Stelling van Amsterdam op haar routes.

Sportieve fietsliefhebbers kunnen in Uithoorn starten voor toertochten van Rondje Stelling over 25, 45, 85 en 170 km langs de forten van de verdedigingslinie en bij Fort Spijkerboor in Westbeemster voor de afstanden 60, 120 en 170 km. Verschillende forten zijn speciaal deze dag geopend. Er kan een drankje worden genuttigd, op de 25 km zijn er speciale kinderactiviteiten op de forten Aan de Drecht, Aalsmeer en De Kwakel en op de routes langs Zaandam kan een bezoekje worden gebracht aan het oude munitiedepot Hembrugmuseum.

De toertochten van de Raisin Hope Ride gaan over 26, 50, 100, 135 en 170 km, die alle starten vanaf wielercircuit Wheelerplanet in recreatiegebied Spaarnwoude. Wheelerplanet is ook een officiële rustplaats voor de 85 en 170 van Rondje Stelling. Op het terrein is van alles te doen rondom aangepast fietsen. Zo organiseert de Haarlemse Rijwielhandel ’t Mannetje een beurs waar iedereen kennis kan maken met de vele mogelijkheden om met een beperking te fietsen. Tevens is er een wedstrijd aangepast wielrennen en strijden de Nederlandse tophandbikers Jetze Plat en Tim de Vries in een spectaculaire battle om het parcoursrecord op de handbike. Een braderie rond het café met terras zorgt voor nog meer gezelligheid.

De opbrengst van de Raisin Hope Ride en de vrijwillige bijdragen van Rondje Stelling komen ten goede aan het aangepaste fietsennetwerk van de RHF Nederland, waar mensen met hersenletsel gratis een speciale fiets kunnen lenen. Voor meer informatie en inschrijving zie rondjestelling.nl en raisinhoperide.nl.