Ook aan de overkant van de Atlantische Oceaan slaat de wielerkoorts aardig om zich heen. Net als in Europa zijn er inmiddels aardig wat cyclo’s voor de fanatieke toerrijder. Komend voorjaar verschijnt er een nieuw evenement op de kalender: Ride New York.

De kern van Ride New York is een driedaagse toertocht van Boston naar New York, een afstand van 500 kilometer met 3000 hoogtemeters. Na de driedaagse volgt een rustdag en dan volgt op de vijfde dag de Gran Fondo New York, een tocht die elk jaar zo’n 5000 deelnemers trekt.

Maar Ride New York is niet zomaar een tochtje, de organisatoren willen er geld voor vier goede doelen mee binnenslepen. Een deelnemer krijgt daarom pas een startbewijs als hij of zij 4500 tot 5500 euro sponsorgeld inbrengt voor de Hartstichting, het Rode Kruis, NietBlind of het Duchenne Parent Project. Deelnemers worden bij het binnenhalen van dat sponsorgeld bijgestaan door de organisatoren van Ride New York.

Het complete programma duurt van 10 tot en met 17 mei 2016, want voor de deelnemers is reis, verblijf en wedstrijden volledig verzorgd. Het is ook mogelijk om alleen aan de Gran Fondo New York mee te doen. Er is plek voor vijftig deelnemers.

Voor meer informatie en inschrijvingen: ridenewyork.nl