Weggestopt in het souterrain van een statig pand in de binnenstad van Kopenhagen staat een fiets die iedere wielerliefhebber zal doen stoppen. Wat hangt daar in de etalage? Het is het waanzinnige geesteskind van Rasmus Gjesing.

Zijn even revolutionaire als prijzige ontwerp won afgelopen voorjaar de eerste prijs op de North American Handmade Bike Show (NAHBS) in Louisville.

Gjesing heeft voor zijn fiets niet alleen het frame zelf uitgetekend, gemaakt en gespoten, maar ook een groot deel van de onderdelen zelf ontworpen en gemaakt.

Met name zijn remgrepen zijn de moeite van het bekijken waard. De Deense fietsenmaker heeft ervoor gekozen om geen hendels te monteren, maar om met de hand een kabel zelf aan te trekken, tussen de twee delen (onder en boven) van het stuur. Zo zit zijn ontwerp vol met kleine vondsten en bijzondere ideeën.

En de prijs? Die is er niet. “De fiets is niet te koop”, laat Gjesing weten. “Mijn wens is dat ie in een museum komt te hangen.”

Hieronder vind je een aantal foto’s van de bijzondere fiets. Meer foto’s, ook van het productieproces, zijn te vinden via de website van Gjesings fietsenzaak Cykelmageren.