Canvas komt vanaf 16 maart met een heuse talkshow over wielrennen. Presentator Ruben Van Gucht ontvangt elke woensdag om 22.10 uur in Extra Time Koers van Milaan-San Remo tot aan Luik-Bastenaken-Luik gasten uit de wielerwereld. Karl Vannieuwkerke, de presentator van het succesvolle Tourprogramma Vive le vélo, is de vaste gesprekspartner van Van Gucht.

Naast Vannieuwkerke komen ook commentator Michel Wuyts en (inmiddels ex-veldrijder) Sven Nys geregeld langs. Ze bespreken het laatste wielernieuws, blikken terug op de laatste wedstrijden en kijken vooruit naar de komende koersen. Extra Time Koers is een variant van Extra Time. Dat programma bestaat al sinds 2009 en richt zich volledig op het voetbal. Vorig jaar werd het programma Extra Time Koers ook al uitgezonden met een editie waarin werd teruggeblikt op het voorjaar en een terugblik op het hele wielerseizoen.

Onlangs maakte Van Gucht voor het programma ‘De Afspraak’ een mooie reportage over Greg Van Avermaet. Samen met de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad reed hij Van Avermaet’s favoriete klim de Berendries op. De beelden zijn hieronder te vinden.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m1cjEcZ-5OI[/youtube]