Hij kwam flink in de problemen in de slotetappe, maar de Franse WorldTour-koers Parijs-Nice is gewonnen door Geraint Thomas. De Britse renner van Team Sky zag Alberto Contador en Richie Porte op de Col d’Èze wegrijden en moest zelf de groep laten gaan. In de afdaling wist Thomas echter de schade te beperken, waardoor hij zich verzekerde van de eindzege.

Contador ging al vroeg in de wedstrijd op de Cote de Peille in de aanval. Robert Kiserlovski en Yuri Trofimov, die deel uitmaakten van een kopgroep van 22 man, lieten zich terugzakken om hun kopman bij te staan. Voor Thomas was dit het teken om zijn ploeggenoten volle bak te laten rijden en het gat te dichten. Pas aan de voet van de Col d’Èze slaagde Thomas daarin. Contador probeerde vervolgens meerdere malen weg te rijden uit de groep, maar kreeg van onder andere Thomas’ ploeggenoot Sergio Henao geen ruimte. Een ultieme aanval voor de top van de Col d’Èze was wel succesvol. Richie Porte maakte de oversteek naar de renner van Tinkoff en samen reden ze naar de alleen rijdende Tim Wellens toe.

Geraint Thomas zakte er op de slotklim volledig doorheen. Met hulp van Henao en Tony Gallopin keerde hij in de afdaling terug bij de voor hem rijdende groep en wist hij daarna ook de achterstand op Contador, Porte en Wellens te beperken tot slechts vijf seconden. Dat bleek voldoende te zijn, want de etappeoverwinning ging naar Wellens waardoor Contador naast de bonificatieseconden greep. Contador eindigt in het klassement als tweede voor Porte. Tom Dumoulin verloor anderhalve minuut en eindigt daardoor buiten de top-tien.