Greg Van Avermaet heeft de 51ste editie van de Tirreno-Adriatico gewonnen door een afstand van 841.7 kilometer één seconde sneller af te leggen dan Peter Sagan. In de afsluitende tijdrit over 10.1 kilometer verdedigde Van Avermaet een voorsprong van acht seconden op Sagan, maar de Slowaak slaagde er nét niet in om de Belg in het klassement te passeren. Aan de eindstreep kwam de wereldkampioen één tel tekort.

Van Avermaet won met BMC de ploegentijdrit en schreef maandag de zesde etappe op zijn naam. Door zijn etappezege passeerde hij Sagan in het algemeen klassement en ving hij de slottijdrit aan met een voorsprong van acht seconden op de renner van Tinkoff. Dat bleek na een waar secondespel net genoeg te zijn om als derde Belg de Italiaanse etappekoers te winnen.

Fabian Cancellara liet in zijn laatste deelname aan de Tirreno zien dat hij dé man is om in de gaten te houden voor de aankomende klassiekers. Hij won de tijdrit met dertien seconden verschil ten opzichte van Johan Le Bon en vijftien seconden op Tony Martin. Tom Leezer eindigde achter Alex Dowsett knap als vijfde tussen alle tijdritspecialisten. Althans, dat leek zo. LottoNL-Jumbo gaf na afloop keurig aan dat de uitslag niet klopte en Leezer helemaal niet als vijfde was geëindigd.

//platform.twitter.com/widgets.js