Voor Team Sky is vrijdag 25 maart een prima dag geworden. De Britse formatie zag Wout Poels de vijfde etappe in de Ronde van Catalonië winnen en zag even later Michal Kwiatkowski in een sprint Peter Sagan kloppen in de E3 Harelbeke.

Poels zorgt voor eerste Nederlandse WorldTour-zege 2016
Poels maakte deel uit van een kopgroep en reed op veertien kilometer van het einde daaruit weg. Na een spannende slotfase hield hij uiteindelijk elf seconden over op achtervolgers Dario Cataldo en Gaetan Bille. Nairo Quintana blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement en verdedigt de laatste twee ritten een voorsprong van zeven seconden op Alberto Contador.

Kwiatkowski verrast
De E3 Harelbeke is verrassend genoeg een prooi geworden voor Michal Kwiatkowski. Samen met Peter Sagan was hij op dertig kilometer van het einde op de Karnemelkbeekstraat weggereden uit de kopgroep en rekende hij in een sprint af met de wereldkampioen. Ian Stannard maakte het feestje van Sky compleet en won de sprint van de achtervolgers.

Fabian Cancellara eindigde knap als vierde. Hij zat na de Taaienberg mee in een kopgroep met onder anderen Lars Boom, Niki Terpstra, Tiesj Benoot en Zdenek Stybar, maar kende even later materiaalpech en stond meer dan een minuut langs de kant te wachten op een nieuwe Trek-fiets. Na een lange achtervolging sloot hij weer vooraan aan en werd hij dus vierde.