Een jaar na de introductie van de ‘Gun Wind’ wielerhelmen komt Suomy met een nieuwmodel: de SFERA. Het Italiaanse bedrijf richt zich vooral op de motorsport, maar sinds kort is men ook actief in de wielerwereld. Lampre-Merida maakt al gebruik van de diensten van Suomy en rijdt met de Gun Wind.Aerodynamisch model
De voorkant van de SFERA lijkt door de vorm en plaatsing van de ventilatiegaten bijna dicht. Dit geeft een heel aerodynamisch model. De grote gaten aan de achterkant garanderen een goede luchtstroom, waardoor je ook bij warm weer het hoofd koel kunt houden. De comfortabele helm is gemaakt met de in-moldtechniek en heeft een buitenschaal van polycarbonaat gecombineerd met een polystyreen binnenste. De binnenkant van de helm is daarnaast eenvoudig schoon te maken. Daarnaast zijn de SFERA-helmen uitgerust met het SMC systeem waardoor er meer ruimte zit tussen je hoofd en de helm, wat meer comfort biedt.

De SFERA is verkrijgbaar in elf verschillende kleuren en valt qua prijs in het middensegment: €119. Daarmee is hij zo’n €60 goedkoper dan de Gun Wind. Het gewicht bedraagt ongeveer 230 gram.

Voor meer informatie kijk je op de site van Suomy. De Nederlandse importeur is www.verwimp.nl.