In het weekend van 16 en 17 april vindt de Ronde van Noord-Holland plaats. Op zaterdag 16 april is het de beurt aan de wielerliefhebbers om de toerversie te rijden en een dag later koersen de profs. Meedoen aan de toerversie kan nog, maar de voorinschrijving is inmiddels gesloten.

Na-inschrijving nog mogelijk
Voor de fanatieke wielrenners zijn de afstanden over 110 en 160 km een mooie uitdaging. De brede en overzichtelijke wegen maken het mogelijk om lekker door te trappen. Voor gezinnen en mensen die de middag vrij willen houden zijn de afstanden van 40 en 60 kilometer de uitgelezen kans om te genieten van het mooie Hollandse landschap. Vanuit Oostzaan wordt er een speciale ronde van 30 km voor de jeugd georganiseerd. Zowel door de racefiets als voor dikke banden. Onder begeleiding kunnen kinderen van 8 tot en met 16 jaar deelnemen aan de ronde én aan een tijdrit over een afgesloten parcours.

De voorinschrijving is gesloten, maar je kunt je nog wel op de dag zelf inschrijven in Alkmaar, Oostzaan of Hoorn. Leden van de NTFU en Le Champion krijgen korting. Meer informatie over de Ronde van Noord-Holland en de routes is te vinden op de website.