Op vrijdag 6 mei gaat voor de tweede keer in zes jaar de Giro d’Italia van start in Nederland. De Italiaanse ronde doet in totaal drie dagen Nederland aan. Op vrijdag start de Giro in Apeldoorn met een tijdrit over 9.8 kilometer, waarna er zaterdag 7 mei van Arnhem naar Nijmegen wordt gereden en een dag later weer terug. Vervolgens staat er een rustdag gepland en gaat de ronde weer verder in het land van herkomst.giro

Interviews met toprenners
Tom Dumoulin siert de cover van de Giro d’Italia special van Procycling. De renner van Giant-Alpecin is Neerlands Hoop om in Apeldoorn het roze te pakken. In de Giro-special komt hij uitgebreid aan het woord. “Ik zou het geweldig vinden om de eerste leiderstrui te dragen, maar ik houd er ernstig rekening mee dat het in Apeldoorn (nog) niet gaat gebeuren. Ik ben niet de renner voor tien kilometer heel vlak. Dat beheers ik wel. Ik kan eerste worden, tweede, maar ook vierde. Het moet allemaal meezitten en bij anderen tegen, dan kan ik winnen.”

Giropakket
Verder staan er interviews met Vincenzo Nibali, Caleb Ewan, Maxime Monfort, Steven Kruijswijk, Mikel Landa en Maarten Tjallingii in het blad. Alle kanshebbers, etappes, ploegen, prijzen en erelijsten worden ook op een rijtje gezet.

Het Giropakket met de 164 pagina’s dikke Girogids, een etappe invulposter, setje bierviltjes, vier retro fotoprints én een scheurkalender is hier te bestellen. Of koop hem vanaf vandaag (14 april) in de winkel!