Gijs Verdick is overleden. De 21-jarige renner van Cyclingteam Jo Piels nam vorige week deel aan de Carpathian Couriers Race voor beloften en werd op maandagavond tot tweemaal toe getroffen door een hartaanval. Afgelopen maandag is hij in Nederland overleden.

“Gijs werd kunstmatig in coma gehouden en is afgelopen zondag vanuit Tarnów (Polen) terug gevlogen naar Nederland en daarna overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Op maandag is Gijs overleden. De familie heeft aangegeven dat Gijs zijn organen doneert om andere levens te redden,” staat er op de site van de ploeg.

“Wij zijn enorm geraakt door dit verlies en zeer verdrietig, voor het hele team is het onwerkelijk wat er is gebeurd. Voor Gijs was de overgang naar Cyclingteam Jo Piels de droom om een stap hogerop te komen uitgekomen. Gijs was een fijne jongen om mee naar de koers te gaan en wij zullen hem enorm gaan missen. Ons medeleven gaat uit naar de familie, wij wensen jullie veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.”

Cyclingteam Jo Piels moest een half jaar geleden ook al afscheid nemen van manager Rijk Vink. Hij overleed na een lang ziekbed.

verdick1