De Giro kent maandag haar tweede rustdag en heeft op de valreep nog half Nederlands succes opgebracht: Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo heeft namelijk de 40.5 kilometer lange tijdrit gewonnen. De Sloveen bleef Matthias Brändle en Vegard Staeke Langen voor. Tom Dumoulin kwam er, vooral door het slechte weer, niet aan te pas.

Gianluca Brambilla gaat de rustdag in als leider. Hij leek zijn roze trui halverwege de tijdrit kwijt te gaan raken aan ploeggenoot Bob Jungels, maar door een sterk slot mag hij de trui behouden. Het verschil in het klassement bedraagt slechts één tel. Steven Kruijswijk staat achter Andrey Amador op de vierde plaats, Tom Dumoulin klimt naar de zevende positie en staat daarmee net achter Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde.

LottoNL-Jumbo was als collectief sterk aanwezig in de negende etappe. Niet alleen won Roglic, maar ook Jos van Emden (8e) en Maarten Tjallingii (9e) eindigden in de top-tien. Martijn Keizer werd achter Tom Dumoulin zestiende en Steven Kruijswijk legde beslag op de 21ste plaats. Hij is de beste Nederlander in het klassement.

//platform.twitter.com/widgets.js