De Verenigde Staten waarschuwen Amerikanen die naar Frankrijk afreizen voor het EK voetbal of de Tour de France voor aanslagen. Mede door de eerdere aanslagen in Parijs en Brussel wordt er gevreesd voor een aanslag tijdens een groot sportevenement.

Daarnaast lopen reizigers ook meer risico bij belangrijke toeristische trekpleisters, zakencentra, restaurants en openbaar vervoer. Ook wordt er gewaarschuwd voor een aanslag tijdens de Wereldjongerendagen in het Poolse Krakau (26-31 juli).

Eerder liet Sporza-commentator Michel Wuyts zich al uit over mogelijke terreurdreiging. “Ik hoop dat de Franse politie na het EK voetbal nog genoeg jus heeft om de Tour te beveiligen. Ik wil niemand op ideeën brengen, maar je weet op voorhand waar de massa tijdens de Tour samentroept. Op de slotdag op de Champs Élysées, op de Mont Ventoux, noem maar op. Je hebt niet alleen de toeschouwers, je hebt ook de Tour zelf. Zo’n circus van vierduizend mensen dat zich elke dag verplaatst, dat valt eigenlijk niet te beveiligen,” zei Wuyts in Het Nieuwsblad.