Vrijdag 3 juni vond voor de vijfde keer de Tour du ALS plaats. Ruim 420 deelnemers gingen de strijd aan om de Mont Ventoux te bedwingen en zo geld in te zamelen voor de ziekte ALS. De voorlopige tussenstand staat al op €730.000!

Tour du ALS

Er wordt al wereldwijd onderzoek gedaan naar de ziekte ALS, maar helaas is de oorzaak tot op heden nog niet bekend. Daarom is het geld hard nog om nog uitgebreider onderzoek te doen naar die vreselijke ziekte, met een gemiddelde levensverwachting van drie tot vijf jaar na de eerste symptomen. De Tour du ALS is een initiatief van Ivan Sweebroek en Gert-Jan Pijl, wiens schoonvader is overleden aan ALS.

Onder het motto ‘samen trappen we ALS de wereld uit’ beklommen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars vrijdag de Mont Ventoux. Inmiddels is er dus al €730.000 opgehaald, maar daar komt nog een schepje bovenop. Eind augustus wordt de eindstand bekend gemaakt.

Ook een keer meedoen aan de Tour du ALS? Volgend jaar vindt de zesde editie plaats op 8 juni, dus noteer die datum alvast in je agenda!