De Tour de France ligt alweer een aantal dagen achter ons. Iedereen is in het welbekende ‘zwarte gat’ gevallen en maakt zich op voor de Olympische Spelen. Gelukkig zijn daar de uitslagen van het Merida Tourspel 2016, georganiseerd door Fiets. De winnaars zijn ongetwijfeld razend enthousiast!

Merida Sculture 6000Tot de laatste dag is het ontzettend spannend geweest wie er uiteindelijk met de Merida Scultura 6000 vandoor zou gaan. Uiteindelijk is het Sven Wisman met zijn team Poolaap die aan het einde van de rit met 3.655 punten de overwinning grijpt. Hij had slechts 1 punt voorsprong op team debruin van Michael de Bruin. De laatste podiumplek wordt bezet door team Les Escargots van Sietse Oosterhaven (3.617 punten).

Sven is uitbundig en ontzettend gelukkig met zijn nieuwe racefiets! Tot op heden zat hij, zoals hij zelf aangeeft, al duizenden uren voor de televisie om al zijn helden aan te moedigen. Helaas zat een eigen racefiets er tot op heden nog niet in, maar na zijn overwinning komt daar dus verandering in! Voor iemand die geen rijbewijs heeft is een fiets een absolute must.

Zijn tactiek was op het eerste oog simpel: “goed vooruitkijken en goed en nadenken over je wissels, ik moest de juiste moment uitkiezen om de meeste punten te scoren”. Daarnaast is hij een fervent Procycling lezer wat bij een spel als deze goed van pas komt.

Nummers 2 en 3, Michael de Bruin en Sietse Oosterhaven ontvangen respectievelijk een Shimano Recon Jet Smartbril en een Shimano Action Cam, beide beschikbaar gesteld door Shimano Benelux. Ook alle weekwinnaars ontvingen een mooie Camelbak rugtas en de dagwinnaars een SIGMA Pure 1 plus een SIS Voedingspakket.

Wij willen alle deelnemers en sponsors bedanken en hopen jullie ook volgend jaar weer aan de start te zien van het Merida Tourspel 2016!