België boven! Gianni Meersman (2x), Jens Keukeleire en Jonas Vangenechten waren oppermachtig in de sprints. Alleen de Luxemburger Jempy Drucker wist als niet-Belg een sprint te winnen.
Froome vs. Quintana. Dat leek het duel te gaan worden, maar in de vijftiende etappe sloeg Quintana samen met Alberto Contador een groot gat op de concurrenten. Komt dit nog goed voor Froome?
In 2011 brak Froome definitief door. Hij won op de Peña Cabarga zijn eerste rit in een grote ronde en deed dat vijf jaar later dunnetjes over. Inmiddels wel met een mooie palmares op zak, want hij won al drie keer de Tour de France en in totaal negen etappes in een grote ronde.
Wat was Gesink er dichtbij op de Lagos de Covadonga. Alleen Nairo Quintana bleek beter te kunnen klimmen dan de Nederlander. In een sprintje om de tweede plaats bleef hij zelfs Tourwinnaar Chris Froome voor. Het bleek een voorbode te zijn op wat later zou volgen..
Na veel blessureleed is Robert Gesink weer helemaal terug. Met een machtige sprint rekent hij in de koninginnenrit met finish op de Aubisque af met Kenny Elissonde en Egor Silin. Na de tijdritzege van Dumoulin in de Giro, zijn twee overwinningen in de Tour betekent de overwinning van Gesink de vierde zege van een Nederlander in een grote ronde, dit jaar.
Er lijkt geen maat te staan op de 26-jarige Quintana. Zelfs Alberto Contador en Chris Froome kunnen de Colombiaan niet stoppen. Wint hij na de Giro van 2014 zijn tweede grote ronde?
Misschien wel de foto van de Vuelta. Het merendeel van het peloton kwam 54 minuten na ritwinnaar Gianluca Brambilla over de streep. Veel te laat, maar de organisatie greep niet in en liet de renners de volgende dag gewoon starten. Terecht of onterecht?
Ze zijn er altijd en overal: de Colombiaanse fans. En terecht, want met Nairo Quintana en Esteban Chaves hebben ze twee smaakmakers om voor te supporteren.
Laat de champagne maar rijkelijk vloeien! Dat dacht Jempy Drucker na zijn sprintzege in Peñïscola.
Het peloton door de typische Spaanse dorpjes.