Bradley Wiggins is bezig aan zijn afscheidstournee. De 36-jarige Brit rijdt namens zijn eigen ploeg mee in de Tour of Britain, maar speelt in het klassement geen rol van betekenis. Wiggins heeft zijn hoofddoel van dit seizoen namelijk allang bereikt; hij won Olympisch goud in Rio de Janeiro. Toch blijft het een opvallende verschijning..

Terwijl Wiggins gelost was en de rest van het peloton aan het strijden was voor de overwinning, reed Wiggins een berg genaamd ‘The Struggle’ op. Makkelijk ging het niet en om het publiek te vermaken stapte hij van zijn fiets af om een heuse ‘Froomey’ te doen. Net als zijn ex-ploegmaat Chris Froome deed op de Mont Ventoux. Het leverde mooie beelden op!



Wiggins sluit zijn carrière hoogstwaarschijnlijk (want dat weet je met Wiggins nooit) af in Gent. Samen met Mark Cavendish rijdt hij dan de Zesdaagse. “Daar in Gent begon het in 1999 allemaal voor mij. Wat is er dan mooier om het daar af te sluiten?” vroeg hij zich eerder hardop af bij de Sporza-verslaggevers. Dus mocht je Wiggo nog in actie willen zien…..