Waarschijnlijk heb je 11, 12 en 13 november al met rood omcirkeld in je agenda, want dan staat het Wielerpassie Festival voor de deur. Fiets organiseert het festival in samenwerking met Libéma en wij kijken er heel erg naar uit. Volg jij trouwens Wielerpassie Festival al op Facebook? Zo niet, klik dan hier om om de hoogte te blijven van al het laatste nieuws!

Festival vol wielerpassie

Het weekend begint op vrijdag 11 november met het jaarlijkse Wielergala. Bezoekers kunnen dan toprenners als Tom Dumoulin, Wout Poels en Bauke Mollema van dichtbij ontmoeten, waarna later de Wielrenner van het Jaar bekend wordt gemaakt. Een dag later is het de beurt aan de veldrijders om de PROLEASE Grote Prijs van Brabant te rijden. Een cross van internationale allure met toppers als Mathieu van der Poel en Lars van der Haar aan het vertrek. Op zondag kun je samen met een prof zélf een veldtoertocht rijden over het parcours van de PROLEASE GP van Brabant.

Marianne Vos, Lars Boom en Richard Groenendaal vinden het mooi dat er een groot wielerfestival in Brabant georganiseerd wordt. “Laten we eerlijk zijn: de provincie Brabant is wel één van de toonaangevende wielergebieden. Met het WielerPassie festival wordt dat extra benadrukt,” aldus Boom. “Ik hoop nu al van harte dat het uitgroeit tot een jaarlijks terugkerende happening. Uiteraard spreekt het mij aan, als fervent liefhebster van de crossdiscipline, dat er een interessante race aan de kalender van 2016 wordt toegevoegd, en ook nog eens om de hoek bij mij,” is ook Vos enthousiast.

Belangrijke regio

Richard Groenendaal is als parcoursbouwer betrokken bij de GP van Brabant. “Brabant is een, voor deze tak van wielersport, belangrijke regio. Met de PROLEASE Grote Prijs van Brabant in Autotron Rosmalen is de variëteit in parcoursmogelijkheden enorm, net als de ondergrond waarop kan worden gereden. Dat maakt het alleen maar interessanter voor renners die gedurende het winterseizoen steeds op sterk wisselende omstandigheden zullen stuiten. Kortom, een verrijking voor de sport en prima passend bij WielerPassie 2016, het event dat volgens mij één en al wielerpassie zal uitstralen.”

Meer informatie over het festival lees je hier.